Bogkapitel

Ulighed er en trussel mod verdenssamfundet

Bidrag til ny bog om FN's verdensmål

Ulighed er en kompleks størrelse, som kan måles og vurderes på meget forskellige måder. Ikke desto mindre tyder meget på, at stigende ulighed har negative samfundsmæssige konsekvenser.

I et kapitel i bogen ”Bæredygtig global udvikling - om FN's 17 verdensmål” diskuterer Lars Engberg-Pedersen og Ole Therkildsen en lang række spørgsmål omkring ulighed: Hvordan måler man ulighed? Stiger den økonomiske ulighed i Danmark og i verden? Hvilke faktorer bestemmer ændringer af ulighed? Hvilke konsekvenser har økonomisk ulighed?

FN's verdensmål 10
Reducer ulighed i og mellem lande.

Bogen er redigeret af professor Steen Hildebrandt og med forord af tidligere formand for FN’s generalforsamling, Mogens Lykketoft.

Ulighed er blevet et varmt politisk emne i de senere år. Sociale, politiske og ikke mindst økonomiske uligheder har sat deres præg på diskussioner af verdens udvikling, og reduktionen af ulighed inden for og imellem alle verdens lande er blevet et selvstændigt mål for den globale udvikling frem mod 2030.

Kapitlet munder derfor ud i en række anbefalinger til politiske initiativer baseret på den optimistiske antagelse, at graden af ulighed herhjemme såvel som internationalt er et politisk valg.

Regioner
Danmark

DIIS Eksperter

Lars Engberg Petersen
Bæredygtig udvikling og regeringsførelse
Enhedsleder, seniorforsker
+45 3269 8695
Profile picture
Bæredygtig udvikling og regeringsførelse
Emeritusforsker
+45 3269 8714
Ulighed
en trussel mod verdenssamfundet
Bæredygtig global udvikling , Steen Hildebrandt: , København: : Djøf Forlag, 2016