E-mail
ssed@diis.dk
Download pressefoto

Sarah Seddig

Ph.d.-studerende
Fred og vold
Bio

Primære forskningsområder

Sarah Seddig arbejder i skæringspunktet mellem womxns seksuelle og reproduktive sundhed, teknologisk innovation og kvindeligt iværksætteri på nye markeder og i nye udviklingssammenhænge. Da hun er interesseret i magtfordeling, forsker hun i veje til empowerment via innovation og kønsmæssige forskelle med hensyn til sundhedspleje og socioøkonomiske uligheder.

Aktuel forskning

“Bodies of Data. The Power of Female Technology in Sexual and Reproductive Health in Kenya’s ‘Silicon Savannah’”

Sarah Seddigs ph.d.-projekt udforsker den nylige fremkomst af FemTech (FemTech) designet til at forbedre womxns seksuelle og reproduktive sundhed (SRH) i udviklingssammenhænge. Det indebærer etnografisk feltarbejde blandt FemTech-virksomheder, der ledes af kvinder og FemTech-brugere i Kenyas “Silicon Savannah”.

Projektet undersøger potentialerne og konsekvenserne ved smartphone-apps, kropsbåren teknologi og diagnosticeringsudstyr, som tilbyder overkommelige og tilgængelige løsninger til at træffe velinformerede sundhedsvalg, og som samtidig hurtigt kan indsamle, overvåge og analysere følsomme personoplysninger om forskellige aspekter af womxns kroppe og adfærd. 

Med udgangspunkt i informations- og kommunikationsteknologiens hurtige fremgang og ‘pigecentrerede’ udviklingsmetoder på nye vækstmarkeder undersøger projektet, hvordan forholdet mellem teknologisk innovation, kontrol- og empowerment-metoder samt social styring dukker op i nye kønsspecifikke sammenhænge.

Ved at følge kønsdiskursen omkring “pigecentrerede” tilgange danner forskningens resultater grundlag for en diskussion om, hvordan private virksomheder og kvindeligt iværksætteri kan drive “pigecentreret” udvikling og sundhedsydelser gennem både empowerment og kommercialiseringsincitamenter.

Sarah Seddig er uafhængig ph.d.-stipendiat og er en del af forskningsenheden Fred og vold (“Peace and violence”). 

Bodies of Data” finansieres af Danmarks Frie Forskningsfond (ph.d.-stipendium for 2020-2023, der ikke er fra universitetet). Danmarks Institut for Internationale Studier er vært for projektet, som også er tilknyttet Antropologisk Institut ved Københavns Universitet.

Ekspertise

Region
Kenya Uganda