Tre DIIS-forskere blandt landets mest citerede

Flemming Splidsboel Hansen, Christine Nissen og Andreas Forsby
Christine Nissen, Flemming Splidsboel Hansen og Andreas Boye Forsby. Foto: Inge Lynggaard Hansen

Ukrainekrigen, afstemningen om afskaffelse af forsvarsforbeholdet og Kinas trusler mod Taiwan er nogle af de emner, der fyldte meget i medierne i 2022. Det samme gjorde DIIS’ eksperter på området. Så meget, at tre DIIS-forskere er at finde på listen over landets 50 mest citerede ekspertkilder.

Ruslandsekspert og seniorforsker, Flemming Splidsboel er med 1847 citater den næstmest citerede forsker i landet. Som nr.  38 kommer seniorforsker Andreas Boye Forsby, der 299 gange blev citeret om forholdet mellem Kina og Taiwan og den sikkerhedspolitiske situation i Det Sydkinesiske Hav. Men også forsker i sikkerhedspolitik, Christine Nissen havde ekstremt travlt i 2022. I den korte og intense periode fra der blev udskrevet folkeafstemning om afskaffelse af forsvarsforbeholdet til omkring valgdagen, nåede hun at blive citeret 238 gange. Hun er den ene af kun tre kvinder på listen, der er lavet af Dansk Magisterforening.

Forskerne på DIIS bestræber sig som på alle andre forskningsinstitutioner på at få deres forskning udgivet i nogle af verdens førende forskningstidsskrifter. Men på DIIS forventes forskerne også at deltage i udredninger og udarbejder policy briefs og stille op til briefinger af embedsmænd og politikere. Men samtidig er de også hyppige gæster i medierne, når en ekstraordinær situation opstår, og medierne efterspørger eksperter, der kan kommentere på den aktuelle udvikling. En svær situation, fordi det sjældent efterlader tid til at tale om det, der optager forskerne allermest – deres egen forskning, der sjældent handler om lige præcis det medierne efterspørger.  

”På DIIS er det en del af jobbet at gøre forskningen tilgængelig for både offentlighed og beslutningstagere, for dermed at bidrage til at højne vidensniveauet om komplicerede internationale udfordringer. Og vi er naturligvis stolte af at have tre forskere, der er blandt de mest citerede. Det gør forskningens anvendelighed meget tydelig for omverden. Men den tilgængelighed, vi tilstræber her på DIIS, sætter også forskerne under et stort pres, fordi de ofte har en række andre forskningsdeadlines, de skal nå, ” siger Kristian Fischer, direktør for DIIS.

Ekspert i kinesisk udenrigs- og sikkerhedspolitik, seniorforsker Andreas Boye Forsby er en af de forskere, der har oplevet den pludselige og voldsomme efterspørgsel fra medierne, da Nancy Pelosis Taiwan-besøg i starten af august satte sindene i kog i Kina og medierne i brand over hele verden.   

”Sådanne kriser har det jo med at tage al ens opmærksomhed, og pludseligt opståede kriser kommer jo sjældent belejligt, fordi man som forsker næsten altid har alt for travlt i forvejen,” siger Andreas Boye Forsby.

 
Se listen på akademikerbladet.dk: Danmarks 50 mest citerede eksperter i 2022

Kontakt

Flemming Splidsboel Hansen
Udenrigspolitik og diplomati
Seniorforsker
+45 9132 5602
Andreas Bøje Forsby
Udenrigspolitik og diplomati
Seniorforsker
+45 6177 7111
Christine Nissen
Udenrigspolitik og diplomati
Forsker
+45 9132 5429