Dekan fra RUC bliver ny direktør på DIIS

Peter Kragelund

’En ekstremt dygtig, strategisk tænkende og visionær leder med et internationalt udsyn og solidt fagligt afsæt.’ Det er bare nogle af de positive skudsmål, der sættes på DIIS’ kommende direktør Peter Kragelund. Første oktober tiltræder den nye direktør, der kommer fra en stilling som dekan på Roskilde Universitet, Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv.

’DIIS har med Peter Kragelund fået en direktør, der både har et solidt fodfæste i forskningsverdenen og mange års erfaring med ledelse. Det er vigtigt for en forskningsinstitution som DIIS, der konstant skal navigere mellem at skaffe rum til forskningsfordybelse, tid til at bidrage til at kvalificere samfundsdebatten med forskningsbaserede analyser i medierne og plads til at briefe politikere og embedsmænd om de udfordringer, en stadig mere kompleks verdensorden byder på’, siger Anne Marie Pahuus, konstitueret forperson for DIIS.

Dansk Institut for Internationale Studier er et selvstændigt, offentligt forskningsinstitut - finansieret delvist via finansloven og delvist via offentlige og private fonde i Danmark og udlandet. Netop det at sikre både fundingen og forskningens fortsatte relevans bliver en vigtig opgave for den nye direktør. Især i en dagligdag med det iboende dilemma, at forskningen i sin natur er langsommelig, mens verdens tilstand og dermed det politiske og mediemæssige fokus skifter i stadigt hurtigere tempo.

Peter Kragelund er allerede godt bekendt med, hvad det er for en institution, han nu overtager ledelsen af. For han har både været tilknyttet DIIS, mens han tog sin ph.d. og sin postdoc i International Udvikling.

’DIIS er en dynamisk forskningsinstitution kendetegnet ved forskning af høj, international kvalitet men i lige så høj grad af samtænkningen af forskning, udredning og myndighedsbetjening på vigtige områder som udenrigs-, sikkerheds- og udviklingspolitikken. DIIS’ arbejde er med til at understøtte politiske beslutninger med forskningsbaseret viden, og DIIS-forskernes daglige bidrag i medierne er uhyre vigtigt. Men det er det at skaffe de bedste rammer for forskningen også. Den opgave glæder jeg mig til at stå i spidsen for’, siger Peter Kragelund.

For yderligere oplysninger kontakt kommunikationschef Ulla Jepsen på 8171 0928 og ulje@diis.dk eller kommunikationsmedarbejder Anne Blaabjerg Nielsen på 9132 5402 og abni@diis.dk

Kontakt

Ulla Jepsen
Kommunikation
Kommunikationschef
+45 8171 0928
Anne Blaabjerg Nielsen
Kommunikation
Kommunikationsmedarbejder
+45 9132 5402