Folk og fællesskab - flygtninge i Danmark 1933-1945

Gæsteomvisning på Dansk Jødisk Museum ved seniorforsker Cecilie Banke 16. november

Gæsteomvisning på Dansk Jødisk Museum søndag den 16. november ved seniorforsker og historiker, Cecilie Felicia Stokholm Banke.

Baggrund:

Danmark er internationalt kendt for de danske jøders flugt til Sverige i oktober 1943. Men hvordan forholdt Danmark sig til de jødiske flygtninge, der søgte til landet før krigen?

I efteråret har Dansk Jødisk Museum inviteret en række personer med forskellige fagligheder til at vise rundt i 'HJEM' - om eftervirkningerne af krig og forfølgelse i kølvandet på 2. Verdenskrig.Ved denne gæsteomvisning i museets særudstilling 'HJEM' vil Cecilie Felicia Stokholm Banke, historiker, ph.d. og seniorforsker ved DIIS sætte flugten til Sverige ind i en bredere kontekst og se på Danmarks rolle generelt i det flygtningeproblem, som Hitler-Tyskland skabte med sin anti-jødiske politik.

Det foregår søndag den 16. november kl. 14.00 - 15.00 på Dansk Jødisk Museum.

Mere om DjM og særudstillingen ’Hjem’.

Tilmelding sker på Museets hjemmeside.

Mere om Danmark og det flygtningeproblem, som Hitler-Tyskland påførte nabolandene, se bl.a. de fire bind om Danmark og de tysk-jødiske flygtninge, som er resultatet af den undersøgelse, DIIS lavede 2000-2005:

Lone Rünitz, Af hensyn til konsekvenserne : Danmark og flygtningespørgsmålet 1933-1940, 2005

Hans Kirchhoff, En flygtning uden pas er ikke noget menneske. Danmark i den internationale flygtningepolitik 1933-1939, 2005

Cecilie Felicia Stokholm Banke, Demokratiets skyggeside. Flygtninge og menneskerettigheder i Danmark før Holocaust, 2005

Lone Rünitz og Hans Kirchhoff, Udsendt til Tyskland : dansk flygtningepolitik under besættelsen, 2007

Alle bøger er tilgængelige på DIIS's bibliotek.

DIIS Eksperter

Cecilie Felicia Stokholm Banke
Udenrigspolitik og diplomati
Enhedsleder, seniorforsker
+45 3269 8938