Ph.d.-studerende

For at blive ph.d.-studerende på DIIS skal du have bestået enten en kandidatuddannelse fra et dansk universitet eller have opnået en tilsvarende uddannelsesgrad fra udlandet.
Ledige stillinger på DIIS
Foto: Inge Lynggaard Hansen

Du ansættes på en 3-årig kontrakt på DIIS og er samtidig indskrevet på et dansk universitet. Du tilknyttes en forskningsenhed, som passer til dit emne, og vil få udpeget en kollega, der under dit 3-årige ph.d.-forløb vil fungere som bivejleder og sikre, at du får løbende sparring og feedback.

Tre forskellige måder at komme i betragtning som ph.d.-studerende:

1. Ikke-universitære ph.d.-stipendiater

De fleste af vores ph.d.-studerende er ansat på projekter finansieret af Danmarks Frie Forskningsfond (DFF), som hvert år uddeler midler til ph.d.-projekter uden for universiteterne. DIIS indstiller hvert år tre kandidater til DFF. Har du en god idé til et projekt, som supplerer DIIS’ forskning, skal du kontakte den relevante enhedsleder på DIIS. Da det er en lang ansøgningsproces, er det vigtigt, du kontakter os så tidligt som muligt. Finder vi dit projekt interessant, støtter vi dig i udarbejdelsen af en ansøgning. Det er vigtigt, at din projektidé er gennemtænkt og understøtter DIIS’ igangværende forskning.

2. Ph.d.-stillinger finansieret af DIIS

Af og til opslår DIIS forhåndsdefinerede ph.d.-projekter, der er en del af større forskningsprojekter eller -programmer. Hold dig orienteret om disse muligheder under ledige stillinger.

3. Ph.d.-stillinger som del af større forskningsprojekter

Endelig er en del af vores ph.d.-studerende ansat på baggrund af konkrete projektsamarbejder med seniorforskere på DIIS. Her formuleres ansøgningen til forskningsprojektet i tæt samarbejde med seniorforskeren, og dit ph.d.-projekt vil indgå som en del af seniorforskerens projektansøgning.