Videnskabelig medarbejder

På DIIS bliver du en del af et engageret og internationalt anerkendt forskningsmiljø, hvor forskerne har frihed til at lave uafhængig forskning på højt niveau. I det daglige arbejde tilstræber vi at skabe synergi mellem forskning, policy og formidling.
Ledige stillinger på DIIS
Foto: Inge Lynggaard Hansen

Du forventes at bringe din viden i spil både som kollega og i samfundet generelt. På DIIS har du ingen undervisningsforpligtelse og dermed mere tid til din forskning. Til gengæld bliver du udfordret til at gennemtænke og formidle den samfundsmæssige relevans af din forskning, og vi forventer, at du bidrager med din viden i medierne og til offentlige seminarer og foredrag.

Vores forskere kommer fra forskellige discipliner og fagområder, hvilket vi anser som en styrke for det tværdisciplinære samarbejde og det faglige fællesskab.

Seniorforsker

Du kan komme i betragtning til en stilling som seniorforsker på DIIS, hvis du har arbejdet mere end tre år som videnskabelig medarbejder efter din ph.d.-grad.

Som seniorforsker på DIIS strækker opgaverne sig fra forskning over formidling og policy-arbejde til vejledning af ph.d.-studerende. Ca. 60 procent af din arbejdstid er reserveret til selve forskningen. Derudover forventes du at bidrage til det faglige fællesskab, blandt andet ved at søge funding til egne og kollegers projekter samt bidrage til videndeling og samarbejde på tværs i huset.

Forsker

DIIS laver af og til strategiske satsninger på specifikke emneområder, hvor vi vælger at opslå forskerstillinger med et helt særligt fokus. Du kan komme i betragtning til en stilling som forsker, hvis du inden for de seneste tre år har bestået, eller inden for de kommende seks måneder forventes at bestå, dit ph.d.-forsvar. Du kan maksimalt være ansat i en stilling som forsker i 8 år.

Efter 3 års ansættelse som forsker tilbyder DIIS mulighed for en seniorforskerbedømmelse. Består du bedømmelsen, ansættes du derefter som seniorforsker i en midlertidig stilling svarende til længden på din oprindelige ansættelse.

Postdoc

Som postdoc på DIIS er du ansat i en midlertidig stilling finansieret af en bevillingshaver uden for DIIS, fx et forskningsråd eller en fond. Du kan maksimalt være ansat i en stilling som postdoc i samlet set 8 år.

Efter 3 års ansættelse som postdoc tilbyder DIIS mulighed for en seniorforskerbedømmelse. Består du bedømmelsen, ansættes du derefter som seniorforsker i en midlertidig stilling svarende til længden på din oprindelige ansættelse.

Har du eller søger du en postdoc-bevilling, der supplerer forskningen på DIIS, er du velkommen til at kontakte den relevante enhedsleder eller HR-chefen, hvis du ønsker at tilknytte din bevilling til instituttet. Såfremt din postdoc-bevilling er af mindst to års varighed og har et overhead på mindst 44%, kan DIIS vælge at tilbyde dig yderligere et års postdoc-ansættelse, hvor du forventes at løse andre opgaver for DIIS.

Der er tillige mulighed for, at du i samarbejde med en seniorforsker på DIIS kan formulere en ansøgning til et større forskningsprojekt, hvor din postdoc indgår som en del af projektet.

Videnskabelig assistent

Hvis du har bestået en kandidateksamen, kan du blive ansat som videnskabelig assistent. Disse ansættelser er ofte kortere ansættelser, der tilknyttet et specifikt forskningsprojekt .

Du kan maksimalt være ansat som videnskabelig assistent i 3 år.

Emeritus-forsker

Vi ønsker at fastholde kvalificerede seniorer på arbejdsmarkedet. I tilfælde hvor DIIS og en seniorforsker har en gensidig interesse i at fortsætte samarbejdet efter pensioneringen, er der mulighed for at blive tilknyttet som Emeritus-forsker.