G20 stjal rampelyset - men hvad kom der ud af det?

Optakt til G20-topmødet i Brisbane

Statslederne for G20-landene mødes på fredag i Brisbane i Australien, til årets G20-topmøde. Det er nu seks år siden det første G20-topmøde blev afholdt i Washington, i november 2008, umiddelbart efter udbruddet af den globale finansielle krise. Før da havde G20 været et uformelt forum for finansministre og centralbankdirektører, som i stor udstrækning havde fløjet under radaren for politisk opmærksomhed. G20-topmødet i Washington i efteråret 2008 ændrede dette fuldstændigt: journalister fra hele verden strømmer til, hver gang G20-landenes statsledere mødes, og TV- og radiostationer verden over leder desperat efter interessante vinkler til deres dækning af begivenheden.

Og her er topmødet i Brisbane ingen undtagelse. Australsk radio har lavet et radioprogram som optakt til topmødet i Brisbane, hvor der ses på, hvordan G20 blev skabt, og i hvilken udstrækning G20 har haft held med sit projekt: at sikre international koordinering af økonomisk politik således, at den globale økonomi udvikler sig så stabilt og balanceret som muligt.

En af de fire eksperter, der interviewes i programmet, er seniorforsker Jakob Vestergaard. Hør programmet.

For et mere detaljeret indblik i, hvad det australske formandskab har sat på dagsordenen, hør her hvad den australske finansminister, Joe Hockey, sagde om det på en konference arrangeret af Center for Strategic and International Studies (CSIS).