Livestreaming

DIIS Event

Fødevarebistand - fredsskabende eller konfliktforlængende?

Mød chefen for FN's fødevareprogram, der netop har modtaget Nobels Fredspris. Sammen med udviklingsminister Rasmus Prehn og DIIS seniorforsker Louise Riis Andersen diskuterer de den rolle fødevarehjælpen spiller i konflikter.
World Food Programme
By pressing play you accept cookies and tracking from the external video-provider.

 

Se optagelsen af seminaret her
 

Nobels Fredspris går i år til FN's World Food Programme (WFP) for deres arbejde med at bekæmpe hungersnød, for deres bidrag til at skabe bedre forhold for fred i konfliktramte områder og for at forhindre, at sult bliver brugt som krigsvåben.

David Beasley, Executive Director for WFP, besøger Danmark på mandag og vil i samtale med Udviklingsminister Rasmus Prehn og Seniorforsker ved DIIS, Louise Riis Andersen, drøfte sammenhængen mellem fødevarer og fred, og hvorfor en multilateral organisation som WFP bliver modtager af Nobels Fredspris.

I samtalen sætter de også fokus på de udfordringer, der er forbundet med humanitære indsatser i konfliktramte områder og taler om perspektiver for det fremtidige multilaterale samarbejde. Seminaret er et samarbejde mellem Udenrigsministeriet og DIIS, og da der pga. Covid-19 kun er begrænsede pladser live streames eventet.


Talere
David M. Beasley, Executive Director, World Food Programme
Rasmus Prehn, udviklingsminister
Louise Riis Andersen, seniorforsker, DIIS
Moderator Simi Jan, journalist
Velkomst ved Kristian Fischer, direktør, DIIS

Praktisk information
Seminaret vil blive afholdt på engelsk og livestreamet.
Livestream kræver ikke tilmelding.

Grundet COVID-19 har vi kun 40 fysiske pladser i DIIS' auditorium. Deltagelse er gratis men kræver tilmelding senest mandag den 19. oktober 2020 kl. 14.00. 

Livestream kan ses her på siden - vil blive sat ind i toppen i stedet for billedet. Livestream tændes ca. 15 min. før, vi starter.

Sign up

19 October 2020 16:00–17:00
DIIS Auditorium, Gl. Kalkbrænderi Vej 51A, 2100 KBH Ø
Livestream kræver ingen tilmelding. Arrangementet foregår på engelsk.

DIIS Experts

none
Udenrigspolitik og diplomati
Seniorforsker
+45 32698698