Anmeldelse

Migrationskrisen, nu som kunst på Louisiana

Migrationskunst fra et forskerperspektiv

Migrationskunst vinder frem på den globale scene. Biennalen i Venedig, Tate i London, MOMA i New York, alle steder har haft større udstillinger og fortolkning af migration, tragedie og migrationspolitik. Migrationsforsker Sine Plambech var inviteret af Dagbladet Information som gæsteanmelder på den nye danske version af migrationskunst – Louisianas nye store udstilling Homeless Souls.

Der er stærke og tankevækkende værker at komme efter på Louisianas nye udstilling om landflygtighed og migration, om end ikke alle værkerne lykkes lige godt med at fremkalde nye måder at tænke over tingene på. Det kræver saglighed og grundighed at lave migrationskunst og fortolke en dødelig og tragisk krise til indsigt og forståelse.

Kunstneres fortolkning af migration og migrationskrise, og verdenskendte museers udvælgelse, giver forskere mulighed for at se, hvordan disse emner opfattes, forstås og kurateres til den bredere befolkning. Migrationskunst er også ofte opråb til politikere om at handle. Tænk bare på den kinesiske kunstner Ai Wei Wei der hængte redningsveste fra Middelhavet op på Charlottenborg. Derfor er udstillingerne væsentlige at forholde sig til.

Emne

DIIS Experts

Sine Plambech
Migration og global orden
Seniorforsker
+45 6065 0479